Dyrere med skiferie

Årets skirejser er ifølge PriceRunner.dk i gennemsnit knap 13% dyrere end sidste år. PriceRunner har de seneste syv år sammenlignet priser på 34 af de mest besøgte skisportssteder.

De samlede udgifter til transport, liftkort, skileje, mad og overnatning i en uge for en familie på fire ryger nemt over 30.000 kroner hos flere end 75% af de undersøgte skidestinationer, hvor det sidste år kun var knap 60%, som rundede den pris, skriver dr.dk.

Ifølge Jens Friis Jensen, turismeforsker på Roskilde Universitets Center, skyldes de stigende priser, at rejseudbyderne indhenter tabt fortjeneste fra kriseårene.

”Under krisen holdt ferieudbyderne priserne i ro. Nu ser vi trods alt positive tendenser i økonomien, og derfor er de, der tager på skiferie, igen villige til at betale”.

Af de 34 steder, PriceRunner har undersøgt, er Whistler i Canada dyrest og en familie på fire skal regne med at betale mindst 65.000 kroner. Vælger man i stedet Harrachov i Tjekkiet, kan det gøres for godt 14.000 kroner.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.