Dyrere rejseforsikring

’Det Blå Kort’, der dækker mindre end ’Det Gule Kort’, er danskernes mulighed for at sikre sig ved sygdom indenfor Europa, og det ventes at få endnu flere til at tegne private rejseforsikringer, skriver politiken.dk.

 

Ifølge skadedirektør Jørgen Pedersen fra Gouda, skal de kommende rejseforsikringer dække mere og vil derfor blive dyrere. Han understreger, at forsikringsselskabet ikke sætter præmien mere op end den øgede dækning tilsiger.

 

Forsikringsselskaberne Europæiske og Tryg siger til Søndagsavisen, at også de regner med dyrere rejseforsikringer næste år.

Ifølge Jørgen Pedersen fra Gouda venter man at få nye og flere kunder, hvis ’Det Gule Kort’ ikke længere vil dække i udlandet. Han håber på, at forsikringsbranchen og det offentlige i fællesskab kan gennemføre oplysningskampagner om danskernes fremtidige stilling ved sygdom i udlandet.

 

Konsulent i Forsikringsoplysningen, Riccardo Krogh Pescatori, mener en afskaffelse af ’Det Gule Kort’ vil være en ’guldgrube’ for forsikringsselskaberne.

 

Jørgen Pedersen nævner tre hovedårsager til, at man bør tegne en rejseforsikring ud over ’Det Blå Kort’: Man risikerer ikke selv at betale for lægebehandling ved sygdom i Europa. ’Det Blå Kort’ dækker ikke hjemtransport. Uden rejseforsikring er der ikke en alarmcentral til at hjælpe ved sygdom.

Skrevet af Flemming Juul