Dyrere rejseforsikringer

sommerferiePrisstigninger på op mod 80 millioner kroner årligt på rejseforsikringer, selv om dækningen er uændret. Forbrugerrådet følger udviklingen.

Topdanmark, Tryg, Gouda og Europæiske beretter, at priserne stiger, mens Alm. Brand og Codan overvejer. Baggrunden er, at det gule kort ikke længere dækker som rejsesygesikring og det blå kort dækker knap så bredt, som det gule. Derfor regner forsikringsselskaberne med flere skader, og regningen sendes videre til kunderne.

”Vi har tilpasset forsikringen, så den sikrer samme dækning og samme service, som førhen. Det koster ekstra penge, så derfor har vi differentieret forsikringerne og ændret priserne”, siger Thomas Enna, underdirektør i Topdanmark til business.dk.

Ifølge Finansloven for 2014 vil staten spare omkring 80 millioner kroner årligt på omlægningen, men Europæiske ERV siger, at regningen til forsikringskunderne formentlig bliver endnu større.

”De 80 millioner er jo regulære skadesomkostninger. Oveni kommer der selvfølgelig noget administration og så videre, så det egentlige beløb er formentlig markant større”, siger Dan Laursen, salgs- og marketingdirektør i Europæiske ERV.

Ændringerne betyder blandt andet, at den offentlige alarmcentral er lukket. Det varetages nu af forsikringsselskaberne selv, der også skal dække, når kunderne skal på privathospital. Derfor har Gouda hævet priserne med 20%, mens de fleste Tryg-kunder får en prisstigning på op til 300 kroner.

Selskaberne fastslår at prisforhøjelserne ikke giver ekstra indtægt, og det vil Forbrugerrådet holde øje med.