Dyrt at komme til Berlin-jubilæum

pic_1318874618_9Der kommer masser af besøgende til den tyske hovedstad, når man fejrer 25-året for Murens fald den 9. november.

Normalt er november stille – og billig – i Berlin, men i år ser det anderledes ud, og i begyndelsen af november er flybilletter fra Danmark til Berlin oppe på et usædvanligt højt niveau, skriver politiken.dk.

Søndag den 9. november markeres Murens fald med en lang række arrangementer – for eksempel med en 15 kilometer lang strækning af Murens oprindelige forløb markeret af 8.000 oplyste balloner, der slippes løs søndag aften.

Sidste år i november var der 14.000 danskere, der boede på hotel i Berlin, men i år ser det ud til at blive mange flere – i hvert fald hvis man dømmer ud fra priserne på flybilletter.

”Jeg kan se en billet med easyJet – ud lørdag morgen og hjem sidst på søndagen til 1.300 kroner. Det er ikke så galt, men det er dyrere, end det normalt ville være«, siger Ole Stouby, adm. direktør for Travelmarket.dk.

En returbillet koster i jubilæumsweekenden typisk 1.200-1.400 kroner, og det er noget nær det dobbelte niveau af, hvad billetterne normalt koster i november. Til weekenden efter finder Ole Stouby uden problemer returbilletter fra København til Berlin til omkring 650 kroner.

”Prishoppet er ikke slået igennem til hotellerne. Der er udmærkede hoteller på Alexanderplatz til 700-900 kroner per nat i jubilæumsweekenden”, siger Ole Stouby.

VisitBerlin forventer massivt indryk af turister: ”Vi har markedsført begivenheden i 43 lande og venter mange internationale gæster. Det er umuligt at sætte tal på, men der kan komme hundredtusinder, måske en million, som vi så det nytårsaften”, siger Christian Tänzler fra VisitBerlin.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.