Atter milliard overskud hos Continental

Continental Airlines, der ifølge egne oplysninger er verdens femtestørste flyselskab, havde fremgang i omsætning og overskud i årets tredje kvartal.

Skyteam-medlemmet fik et nettoresultat på 237 mio. dollars, heraf stammede en tredjedel fra salg af en ejerandel i Copa Airlines, oplyser Continental.Det positive resultat blev opnået trods meromkostninger til brændstof på næsten en milliard kroner samt øgede udgifter til sikkerhed.Continentals passagerindtægter steg i tredje kvartal 17 % i forhold til samme periode året før til ca. 20 milliarder kr. Selskabet havde tocifret omsætningsvækst i alle geografiske regioner, og kabinefaktoren steg en smule til 82 %.For de første ni måneder af 2006 har Continental haft en samlet omsætning på knap 60 mia. kr. med et nettoresultat over to milliarder kr.

I samme periode i 2005 var omsætningen 50 milliarder kr. – og et nettounderskud på 150 mio. kr.Continental flyver frem til vinterprogrammet sidst på måneden dagligt på København – herefter reduceres betjeningen til fem gange om ugen.

Det samme er tilfældet for det andet amerikanske flyselskab som også i maj i år åbnede på København, Delta, også fra Skyteam-alliancen, som flyver til sin hovedlufthavn, Atlanta i Georgia.

Skrevet af