Icelandair bestiller nyt flagskib

Icelandair er en loyal Boeing-kunde. Selskabets halve snes passagerfly er alle Boeing 757, for nylig bestilte selskabet ti nye Boeing 737’ere som skal udlejes, og nu har Icelandair bestilt to eksemplarer af det endnu ikke lettede Boeing 787. Ordren har en værdi af 240 millioner dollars – cirka 1,2 milliarder danske kroner.Boeing har nu 193 ordrer på det nye fly, som Icelandair er 16. selskab til at bestille. Flyet har plads til 200 passagerer og 250 i den forlængede version.Icelandair skal bruge de to 787’ere på hovedruten mellem Island og København samt på nuværende og kommende destinationer i bl.a. Nordamerika.

I øjeblikket har selskabet fem destinationer i USA, Boston, New York, Washington DC, Orlando i Florida og Minneapolis i midtvesten. Til maj åbner selskabet på San Francisco og betjener byen på vestkysten frem til september.Icelandair er størst af de 13 selskaber i Flugleidir Icelandair Group. De andre dækker bl.a. hoteller, indenrigsfly, rejse- og incomingbureauer og biludlejning.Det teknologisk avancerede 787 vil ifølge Boeing bruge 20% mindre brændstof end tilsvarende eksisterende modeller, have op til 45% mere plads til cargo og en større passagerkabine med bedre luftfugtighed, bredere sæder og gange, større vinduer osv.Boeing 787 forventes at lette for første gang om to år og leveres til flyselskaberne fra 2008.I øvrigt kom Icelandair ud af 2004 med sit bedste resultat nogensinde. Overskuddet før skat nåede 380 mio. kr., mod 130 mio. kroner i 2003.Icelandair satte forleden navne på sin nye lederduo. 33-årige Ragnhildur Geirsdóttir bliver ny koncernchef for Flugleiðir Icelandair, moderselskabet for bl.a. flyselskabet Icelandair, som får 46-årige Jón Karl Ólafsson som ny topdirektør.

Geirsdóttir kommer fra en stilling som vicepræsident i Icelandair, mens Ólafsson hidtil har været koncernchef for indenrigsflyselskabet Air Iceland.

Duoen skal arbejde sammen med den afgående koncernchef for Icelandair-gruppen, Sigurður Helgason, som officielt trækker sig tilbage 1. juni.Icelandairs stærke mand er fortsat bestyrelsesformand og storaktionær Hannes Smárason.

Skrevet af