Sodavand ved Victoria Falls til 100 kr.


Det er ikke let at være turist i præsident Mugabe’s rædselsregime i Zimbabwe. Holger Krogsgaard Jensen, Jensen Safaris, Sydafrika, skriver i sit nyhedsbrev om et besøg i landet: “Under vort nylige besøg i Victoria Falls blev vi tilbudt 90 pct. rabat på alle drinks og måltider fra hotellet hvor vi boede, forudsat at vi betalte kontant med udenlandsk valuta. Betaler man den officielle kurs, koster en liter mælk i hovedstanden Harare nu 400 kroner, og en sodavand i baren på Victoria Falls Hotel 100 kroner. Situationen er absurd, og resultatet er naturligvis at regeringen ikke længere kan betale statsansatte, herunder militær og politi, en løn som bare nogenlunde beskytter de ansatte imod inflationens udhuling af lønningerne. Der er mangel på alle varer, og i mange tilfælde er det sælgers marked, da der ikke findes brændstof eller brød til de officielle statsfastlagte priser. Praktisk taget alle varer bliver solgt til sortbørspriser. Inflationen er nu på 1.721 procent og stigende. Verdensbanken forudser at den kan komme helt op på 4.000 procent i løbet af det næste år. Mens man på hoteller og i banker får den officielle kurs på 250 Zimbabwe $ for 1 US $, så får man med lethed på det parallelle uofficielle marked 11.000 Zimbabwe dollars for 1 USD, og dette beløb stiger hver dag.”

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.