Kraftigt resultatdyk hos Boeing

Amerikanske Boeing, der sidste år måtte se sig distanceret som verdens største flyproducent, fik i fjerde kvartal 2004 et nettoresultat på 186 mio. dollar (1,06 mia. kr.), hvor der i det tilsvarende kvartal året før var et overskud på 1,13 mia. dollar. Det er et fald på mere end 83 procent, og da omsætningen i samme periode er steget med 1,2 procent til 13,3 mia. dollar (75,9 mia. kr.) antyder resultatet et katastrofalt styrtdyk for koncernen.
Ifølge Boeing skyldes det kraftigt forringede resultat ekstraordinære omkostninger i forbindelse med afbrydelsen af produktionen af Boeing 717-modellen, ligesom en udskudt kontrakt med det amerikanske flyvevåben også har kostet dyrt.
Boeing iler dog også med en forklaring om, at koncernen venter en stigning i år på 20 procent i leverancerne af fly til den kommercielle lufttrafik på grund af den generelt stigende rejseaktivitet.
(Børsen.dk d. 03.02.2005)

Skrevet af

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.