EasyJet-chef: Fælles luftrum bør være dansk mærkesag

EasyJets adm. direktør, Andy Harrison, skriver i dag i Berlingske Tidende, at europæiske politikere bør gribe ind og ved lov forbyde flyselskaber at benytte sig af gamle fly:
”Allerede for et år siden appellerede easyJet til de europæiske regeringer om ved lov fra 1. januar 2012 at fjerne alle fly produceret før 1990. Det vil medføre, at 700 af de mest forurenende fly forsvinder fra luftrummet samt et fald i den samlede CO2-udledning fra den europæiske flytrafik med fire-fem pct.,” skriver Andy Harrison i indlægget.

Desuden skal der fart på gennemførelsen af det fælles europæiske luftrum, Single European Sky, hvis det står til easyJet. I den forbindelse mener Andy Harrison, at Danmark bør gå særligt i front:
”I 2009 er København vært for det internationale miljøtopmøde, og målet er fuldstændig klart: Konferencen skal resultere i en brugbar klima-aftale. Ville det ikke være et stærkt grønt kort, hvis den danske regering gjorde det til en mærkesag at fremskynde Single European Sky og i september 2009 kunne fremvise konkrete resultater og en aftale på luftfart mellem de europæiske lande?”, spørger EasyJet-direktøren. 

Skrevet af Simon Jørgensen