Easyjet får ny rute til København

0
Lyon ved Rhone-floden bliver fra april næste år ny Easyjet-rute til Københavns Lufthavn.
Lyon ved Rhone-floden bliver fra april næste år ny Easyjet-rute til Københavns Lufthavn.

LUFTFART: Københavns Lufthavn forventer op mod 15.000 franskmænd fra april næste år vil bruge ny rute til København fra Frankrigs tredjestørste by.

Mens det i dag tager ca. fire timer at komme fra København til Lyon i det sydøstlige Frankrig, med mellemlanding i f.eks. Bruxelles, München eller Zürich, kan turen med den kommende nye Easyjet-rute gøres på to timer.

Lyon-ruten bliver Easyjets 12. til København – til marts åbner selskabet ny rute fra Venedig, mens det til februar indstiller fra København til Rom, når man lukker sin base i den italienske hovedstad.

Der bliver fra 16. april tre fly om ugen fra Lyon til København.

Københavns Lufthavn betegner Lyon som Frankrigs gastronomiske hovedstad. Den kommende rute vækker glæde hos den franske mesterkok bag gourmetrestauranten Le Sommelier i København, Francis Cardenau:

”Lyon er fantastisk. Der er små madmarkeder, hyggelige gader og så er byen i en gastronomisk liga for sig,” siger Francis Cardenau, der sidste år åbnede filial af Le Sommelier i Københavns Lufthavn.

Den direkte forbindelse fra København til Lyon ved Rhone-floden skyldes samarbejde mellem Wonderful Copenhagen, Easyjet og Københavns Lufthavn.

”Vi ser stort potentiale i gastro-turisme og har derfor arbejdet på at forbinde de to madmetropoler, København og Lyon,” siger kommerciel direktør i Københavns Lufthavn, Peter Krogsgaard. En af Lyons stjernekokke er Paul Bocuse, der lægger navn til det uofficielle verdensmesterskab i kokkekunst, Bocuse d’Or, holdt i Lyon siden 1987.

”Lyon er en af Frankrigs mest velhavende byer, og her er stor interesse for de skandinaviske lande, hvor København har godt omdømme. Vi regner med, at mange franske turister vil benytte ruten til at forlænget weekend i København,” siger Aurélie Gonthier, ansvarlig for Skandinavien i rejsebureauet Voyageurs du Monde til pressemeddelelsen fra Københavns Lufthavn.

Det franske rejsebureau har i dag to rejsepakker med København. Det fordobler rejsebureauet nu.

Ud over de kommende Easyjet-ruter til København fra Venedig og Lyon, flyver selskabet også til København fra Basel, Berlin, Bristol, Edinburgh, Geneve, London Gatwick, London Luton, Manchester, Milano og Paris.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz