easyJet fastholder forventninger

CEO Andy Harrison, easyJet kommenterer halvårsresultatet:

“Den nuværende økonomiske situation taget i betragtning er det et stærkt resultat, at væksten i omsætning er på 7,6% målt på en konstant valutakurs. Det understreger styrken i vores rutenet og vores konkurrencedygtige position.

 

På trods af, at den samlede kapacitet på det europæiske kortdistance-marked faldt med 5,6%, øgede easyJet sin markedsandel i perioden, hvor passagertallet steg med 2,9% til 19,4 millioner.

 

Svækkelsen af vores H1 overskud var betinget af en forøgelse af brændstofudgifterne til 90,6 mio. pund, som vil blive afviklet, da vi tilpasser vores hedging-politik til de lavere markedspriser. Det faktum, at påsken i år falder i andet halvår har også påvirket vores første halvårsregnskab.

 

Vi forventer et overskud for det fulde regnskabsår, såfremt de nuværende brændstofpriser og valutakurser forbliver stabile. easyJet er økonomisk stærk med kontant- og pengemarkedsdeponeringer, der oversteg 1 mia. pund per 31. marts 2009. Vi har en solid og veletableret markedsposition, og ledelsen har fortsat tillid til easyJets fremtidsudsigter.” 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.