easyJet hårdt ramt af valutatab efter Brexit

easyjetValutaomkostningerne er steget med 35 millioner pund siden Brexit-afstemningen og selskabet regner nu med, at årets overskud bliver 28% lavere end sidste år. Aktien faldt 6,8% på Londons børs.

Årets overskud før skat forventes nu at lande mellem 490 og 495 millioner pund efter et år præget af terrorangreb og den britiske folkeafstemning om at forlade EU. Det er godt 28% lavere end sidste år og lavere end det forventede overskud på 516 millioner pund som analytikerne forventede ifølge Bloomberg.

Det svage pund sænker briternes rejselyst. easyJet har desuden omkostningsstrukturen imod sig. Mens selskabet skal betale mere for brændstof, som er prissat i dollars, har easyJet sine øvrige omkostninger i Euro. Pundet har fortsat sit fald i forhold til begge valutaer.

Totalt forventer selskabet nu, at valutatabet for året vil stige til 90 millioner pund. Det er 35 millioner mere end forventet før folkeafstemningen.

Samtidig med Brexit må easyJet desuden finde en ny base i Europa for at kunne opretholde de flyruter, som kræver en EU-licens.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.