easyJet installerer aske-detektor

Det nye udstyr går under navnet AVOID (undgå) og er en forkortelse Airbourne Volcanic Identifier and Detector og kan betyde slutningen på det kaos, der blev skabt, da vulkanen under Islands Eyjafjallajokull gletcher kom i udbrud.

 

Flyselskabet er det første, der afprøver den nye teknologi, der fungerer ligesom en vejr-radar og bruger infrarød teknologi til at sende billeder til piloterne og flyvelederne, som hermed får mulighed for at se en askesky på næsten 100 kilometers afstand.

 

Teknologien er udviklet af dr. Fred Prata fra Norwegian Institute for Air Research, og han mener, at opfindelsen vil åbne betydelige dele af de områder, der blev lukket af askeskyen i april og maj.

 

EasyJets CEO Andy Harrison siger, at opfindelsen kan være i stand til at gøre de meget store fly-stop på grund af vulkanaske til ren historie.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.