Easyjet øger på Island

0

Easyjet AirbusFLYSELSKABER: Easyjet får til vinter sin 7. destination til Keflavik-lufthavnen fra de engelske øer. Af de 998.000 besøgende sidste år i Island var ca. 180.000 fra Storbritannien, vulkanøens største marked for turister – Danmark var 5. største marked.

Næste vintersæson åbner Easyjet sin 7. rute til Islands hovedlufthavn, Keflavik. Det sker når selskabet to gange om uge vil flyve til Saga-øen, denne gang fra Stansted nord for London. Ruten forventes at give 13.000 passagerer om året.

I forvejen har Easyjet flyvninger til Island fra to andre lufthavnen ved London, Gatwick og Luton, samt fra Bristol, Edinburgh, Manchester og nordirske Belfast.

Talsmand fra Easyjet siger, at selskabets ruter til Island er populært året rundt ikke mindst pga. den fantastiske natur: “Også fra Island er der stigende efterspørgsel på bl.a. citybreaks i udlandet. Her kan vi også være interessante for islændinge, der vil på ferie.”

Spanien/Portugal er de lande, islændingene hyppigst rejser til, fulgt af Storbritannien og Danmark, viser tal fra Islands Turistråd.

Siden år 2000 er Islands antal af udenlandske besøgende – næsten 85 pct. er turister – frem til sidste år tredoblet. Der er en gennemsnitlig årlig vækst på over ni pct. I 2014 var der 998.000 udenlandske besøgende i Island, heraf 180.000 fra Storbritannien. Herefter fulgte USA, Tyskland, Norge med 53.000 og Danmark med 48.000 ankomster.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz