easyJet øger udbyttet og køber flere fly

Airbus_A320-214_EasyjetLavprisselskabet vil øge den procentdel af overskuddet efter skat, der udbetales som udbytte fra de nuværende 33% til 40%.

Den glædelige meddelelse for aktionærerne kom samtidig med, at flyselskabet aktiverede sin option på køb af yderligere 27 Airbus A320 til levering i 2015-2018.

“Det giver easyJet den tilstrækkelige fleksibilitet til at fortsætte den sunde strategi med disciplineret vækst og med at slå til når der viser sig profitable markedsfordele”, lyder det fra selskabet.

A320 forbedrer omkostningerne pr sæde med mellem syv og otte procent i forhold til selskabets nuværende A319.

“Flyene har kunnet købes med en ganske betydelig rabat i forhold til listepriserne”, hedder det videre. De nye fly vil bringe flåden op på 304 enheder i 2019.

“easyJet har muligheden for at styre en flyflåde på mellem 204 og 316 fly i 2019 afhængigt af økonomiske betingelser og de muligheder, der viser sig”.

CEO Carolyn McCall tilføjer: “easyJets succesfulde strategi leverer fortsat betydelige overskud, hvilket er baggrunden for at øge procentdelen af overskuddet til aktieudbytte”.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.