Easyjet overvejer farvel til England

easyjet flyLUFTFART: Efter sidste måneds britiske afstemning om at forlade EU gav flertal for dette, søger Europas næststørste lavprisselskab efter Ryanair nu AOC-driftstilladelser i andre EU-lande.

Easyjet søger nu en såkaldt Air Operator’s Certificate, AOC, i et eller flere EU-lande – som konsekvens af folkeafstemningen i Storbritannien 23. juni om at forlade EU.

”Som led i Easyjets plan før afstemningen havde vi uformelle samtaler med flere EU-lande om at søge en AOC, hvis det blev et nej til at forblive i EU. Det blev et nej, og nu søger vi officielt AOC-tilladelser i et eller flere EU-lande, så vi fortsat kan flyve indenfor Europa som vi gør i dag,” hedder det fra Easyjet.

I Københavns Lufthavn er selskabet det tredjestørste med 12 ruter til København. Easyjet forventes dog i år i Københavns Lufthavn at blive overhalet af irske Ryanair.

Ryanair har tidligere i år sagt til standby.dk, at det allerede er tredjestørst i Københavns Lufthavn, men har ikke fremlagt konkrete tal for at dokumentere dette.

Udover sin britiske AOC har Easyjet også en schweizisk, Schweiz er ikke medlem af EU.
Easyjet understreger, at det endnu ikke har konkrete planer om at forlade Storbritannien, hvor det har hovedbase i Luton-lufthavnen ved London.

Easyjet kom i går med passagerstatistik for sidste måned. Selskabet havde 6,9 mio. passagerer mod 6,5 mio. i samme måned sidste år. Belægningsprocenten steg knap 1,5 til 94 pct. Easyjet havde sidste måned 852 aflysninger mod 487 i juni 2015.

I de seneste 12 måneder havde Easyjet 71,8 mio. passagerer – en stigning på 4,7 mio. i forhold til juni 2014-2015.