Blåt sygesikringsbevis unødvendigt for de fleste

Mange danskere har i løbet af de seneste uger anskaffet sig det blå EU-sygesikringsbevis, selvom det er helt unødvendigt for de fleste. Mediernes bærer skylden for dette med en forenklet fremstilling af den offentlige rejsesygesikrings dækning i forhold til det blå.
Hos Europæiske Rejseforsikring, der administrerer den offentlige rejsesygeforsikring, har man oplevet enorm travlhed. ”Vi har haft så mange henvendelser med spørgsmål omkring det gule sygesikringskort, at danskerne i udlandet, som skulle i forbindelse med vores alarmcentral, har haft svært ved at komme igennem. Det er meget kedeligt, især fordi denne situation med usikkerhed er ganske unødvendig,” siger vicedirektør Jacob Bender.

I langt de fleste tilfælde er danske ferierejsende i Europa dækket bedre ind af den offentlige rejsesygeforsikring via det gule sygesikringskort, der bl.a. også omfatter kontrakt til danske læger gennem alarmcentralen og indtil videre også eventuel nødvendig hjemtransport. ”Der har bl.a. været rejst tvivl, om folk med kroniske lidelser var dækket af den offentlige rejsesygesikring. Det er de som udgangspunkt. Kun hvis lidelsen er ustabil op til afrejsen, dækker rejsesygesikringen ikke, og da kan det blå EU-kort være en god ide at have som supplement. Vi behandler årligt omkring 5.000 ansøgninger om forhåndstilsagn for forsikringsdækning fra folk med kroniske lidelser, og af dem får over 90 pct. godkendelsen,” fortæller Jacob Bender.

(Berlingske Tidende, d. 26. maj 2007)

Skrevet af