180 var med første Delta-fly fra København

Delta Air Lines’ nye rute til Atlanta er eneste direkte forbindelse mellem Skandinavien og det sydøstlige USA. Fra Atlanta, verdens største lufthavn, er der forbindelse med Delta til 153 byer i USA, Caribien, Sydamerika og Canada.Delta forlod København for otte år siden, men sagde Doug Blissit, Deltas vicepræsident for Public Affairs, på pressemødet tirsdag i Københavns Lufthavn:

”Dengang fløj vi fra København til New York, hvor der var megen konkurrence. Vi er tilbage i København for at blive – og vil forsvare vores rute.”

Han sagde bagefter til Take Off, at godt nok flyver Delta på ruten med 12-15 år gamle Boeing 767’ere, men flyene er nyrenoverede og at Skyteam-medlemmet i øvrigt forventer en loadfaktor på ruten på op til 80 %.Det første fly til Atlanta forlod København til tiden, kl. 11, med 180 passagerer i det 204-sæder store fly.

Forinden havde passagererne sammen med 80 indbudte gæster overværet indvielsen af den nye rute i gaten, hvor bl.a. den amerikanske ambassadør i Danmark, James Cain, og Atlantas borgmester, Shirley Franklin, deltog.Også Tysklands næststørste flyselskab – Europas tredjestørste lavprisselskab – Air Berlin, åbnede i går to nye ruter til København, fra Düsseldorf og Berlin. Fredag følger endnu en Air Berlin rute fra København til Hamburg.Air Berlin, der som normale ruteselskaber har mulighed for gennemcheck af bagage, har et stort rutenetværk i Europa. Og blandt selskabets mange firmakunder er tyske industri-mastodonter som Bosch, Siemens og VW.Selskabet, der ikke har nogen repræsentant i Danmark, sælger hver fjerde billet via rejsebureauernes bookinger i reservationssystemerne.

Air Berlin flyver to gange på hverdage fra København til Düsseldorf og en gang i weekender. Til Berlin flyver selskabet en gang dagligt undtagen lørdag – og til Hamburg hver fredag og søndag.

Skrevet af