Rejsebranchen foreslår terrorforsikring

Ovenpå lørdagens terrorangreb i Sharm el-Sheikh foreslår rejsebranchen nu, at danskere, der rejser til udlandet, for fremtiden skal tegne en forsikring mod terrorangreb og naturkatastrofer. På den måde vil de uden beregning kunne komme hjem før tid.
Direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, Lars Thykier, siger, at rejsebranchen ikke har råd til at sende gæsterne hjem før tid hver gang. Og da Udenrigsministeriet kun sender danskere hjem, som befinder sig i livsfare, har foreningen kontaktet forsikringsbranchen for at få klarlagt, hvordan en terrorforsikring ville kunne skrues sammen. ”Den skal træde i kraft i de tilfælde, hvor personer ikke er direkte berørt af katastrofen, men har det så psykisk dårligt, at de gerne vil hjem øjeblikkeligt,” siger Lars Thykier.
Forslaget vækker ikke jubel hos Forbrugerrådet. Her mener afdelingschef Villy Dyhr, at alle erhvervsdrivende må leve med en vis risiko, der kan koste penge. ”Det er ynkeligt, at branchen nu foreslår en terrorforsikring. De skal flyve folk hjem uden beregning, for de må leve med de risici eller holde op med at være erhvervsdrivende,” mener Villy Dyhr.
(Politiken, 26/7)

Skrevet af