Efterårsferien bruges til shopping

Bortset fra julen er efterårsferien den livligste uge i landets storcentre og ifølge Claus Tüchsen fra centerkæden Steen & Strøm, der driver 18 af landets største butikscentre, er efterårsferien både besøgsmæssigt og eventmæssigt helt central, skriver politiken.dk.

Ikke mindre end to millioner danskere besøger kædens centre i ferien, hvilket er 30% over en normal uge.

 

Ifølge Jens Chr. Petersen, direktør for konsulentfirmaet ICP A/S, der analyserer og rådgiver storcentre, er det den rigelige tid, der er afgørende. Det skyldes at ting som legetøj, elektronik og tøj tager tid at shoppe, og netop i efterårsferien har familierne tid til rådighed.

Erfaringen viser, at det er børnefamilier der valfarter til shoppingcentrene i efterårsferien og at de betragter centrene som reelle udflugtsmål. Det følges op af centrene med forskellige former for tidsfordriv, som kan spores på deres hjemmesider med fulde programoversigter for netop denne uge, hvor centrene konkurrerer med andre steder, der også byder på speciel ferieunderholdning.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.