Egypten vil bygge ny hovedstad

0021_Cairo_in_smog,_2010I Cairo har Egypten en hovedstad, som samtidig er en af verdens mest folkerige byer, men nu planlægges bygningen af en helt ny administrativ hovedstad.

Den 700 kvadratkilometer store by skal bygges mellem Cairo og Suezkanalen med plads til fem millioner indbyggere”, siger Egyptens boligminister Mustafa Kaml Madbuli, som har præsenteret planerne ved en konference i turistbyen Sharm el-Sheikh.

”Idéen til at bygge en ny by hænger sammen med vores viden om, at Cairos indbyggertal vil blive fordoblet de kommende 40 år”, siger han.

Omkring 20 millioner skønnes i dag at bo i Cairo. I 2050 beregnes tallet at runde de 40 millioner, skriver travelreport.se.

Han fortalte intet om, hvad en sådan ny storby ventes at ville koste, eller hvordan den skal finansieres, men flytningen af de mange offentlige institutioner skal ifølge planerne ske i løbet af en femårig periode og skønnes at koste i omegnen af 45 milliarder dollars.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.