Ekstra 400 mio. kr. fra hovedstadens turister

københavn-turisme-turistI København har væksten i turisme i første halvår været så stor, at omsætningen beregnes til at være over 400 millioner kroner større end i samme periode sidste år.

Ifølge Danmarks Statistik var antallet af overnatninger på hoteller mm. i hovedstadsregionen i perioden ca. 8% højere end i første halvdel af sidste år. Det svarer til næsten 300.000 overnatninger.

Ved at gange det gennemsnitlige døgnforbrug for storbyturister i København med antallet af ekstra overnatninger, betyder fremgangen mere end 400 millioner kroner.

Ifølge de seneste opgørelser udgør den samlede årlige omsætning af turismen i Region Hovedstaden 38,1 milliarder kroner, hvilket svarer til ca. 44.000 årsværk, skriver avisen.dk.

Hovedparten af overnatningerne er internationale. De største markeder er fortsat Sverige, Storbritannien, Norge, USA og Tyskland. Med hensyn til vækst er det indtil videre særligt Storbritannien, USA og Kina, der viser fremgang.

Sidste år endte det samlede overnatningstal i Region Hovedstaden på ca. 9,1 millioner. Det var en fremgang på 6.5% i forhold til 2013.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.