Ekstra millionskat for Norwegian i Sverige

norwegian 787Det svenske ’Skatteverket’ mener, at flyselskabet Norwegian har undervurderet sin indtjening i Sverige med over en kvart milliard svenske kroner og desuden undladt at betale lønskat.

Selskabet får herefter sat sin skat i vejret med over 20 millioner svenske kroner. Skattemyndigheden underkender Norwegians regnskaber på flere punkter og selskabet anklages blandt andet for ikke at have oprettet en separat bogføring for den svenske virksomhed, skriver svd.se ifølge travelreport.se.

”De har undladt at oprette et årsregnskab og Deres regnskaber og Deres administration er ikke blevet gennemgået af mindst en revisor. Regnskabsmaterialet er ikke blevet opbevaret i landet eller har været tilgængelige for Skatteverkets kontrol”, skriver myndigheden i en beslutning, der blev truffet lige inden jul.

Skatteverkets synspunkter har grund i, at flyselskabet har valgt sin egen metode for allokering af omkostninger og indtægter i en virksomhed, der drives både fra Norge og fra Stockholm. Skatteverkets bedømmelse er, at dette har resulteret i, at resultatet i det svenske selskab, Norwegian Air Shuttle Sweden AB, gennem tre år er undervurderet med over 250 millioner svenske kroner. Ud over en ren opskrevet skat baseret på et højere vurderet resultat, tillægges Norwegian betaling af lønskat, samt tillæg.