Elektronisk chip skal sikre bagagen

48 millioner kufferter kom frem til forkerte destinationer alene i 2008, men med det nye system, skulle man være sikker på, at bagagen kommer med det rette fly og når sin rette ejermand i 99% af tilfældende, skriver bt.dk.

Aalborg Lufthavn er klar til at tage systemet i brug og indbygge en mikrochip i den tape, der sættes fast på kufferten. Det nuværende stregkodesystem lider af den svaghed, at stregkoden kan mistolkes, hvis tapen for eksempel er krøllet.

Kommunikationschef Rikke Mølgaard, Aalborg Lufthavn, fortæller, at systemet gør indtjekningen hurtigere og transporten af bagagen ligeledes kommer hurtigere gennem systemet. Aalborg Lufthavn er den fjerde i verden, der vil tage det nye system i brug.

Scannerne i Aalborg Lufthavn kan ikke læse stregkoden i 20% af tilfældene, hvorefter den tjekkes manuelt med øget risiko for fejl. Den risiko elimineres med chip’en, som dog kommer tigtigt til gavn, når flere lufthavne indfører systemet.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.