En løbende succes

IAAF/AL VM Halvmaraton. Foto: Martin Sylvest.

IAAF/AL VM Halvmaraton. Foto: Martin Sylvest.

Danmark og danskerne blev de store vindere ved VM i halvmaraton. Aldrig før er der løbet så stærkt i København og aldrig før har så mange motionister løbet med, og aldrig før har så mange medier dækket VM i halvmaraton.

”Hold da op! Sikken fest! Vi har kåret verdens hurtigste maratonløbere og samtidig gjort 30,000 motionister til vindere. Det var vigtigt for os at give alle en ultimativ oplevelse, og det mener jeg, er lykkedes til,”  sagde en stolt, men også lettet Jakob Larsen, direktør for Dansk Atletik Forbund, der sammen med 1.500 frivillige har løbet rigtig stærkt for at få alt til at klappe.

”IAAF har rost os til skyerne og kaldt dette VM for skelsættende i forhold til at skabe et nyt VM-halvmaraton koncept. Vi har haft et forbilledligt samarbejde med Sport Event Denmark og de øvrige partnere. København og københavnerne har givet os den bedst tænkelige hjemmebane”.

Med de nærmest perfekte forhold blev der sat 11 nationsrekorder. De 10 danske VM-løbere gjorde en særdeles god figur. Mændene blev bedste nordiske hold, og den hurtigste, Abdi Hakin Ulad, var bare 28 sekunder fra en dansk rekord.

Københavnerne var trukket talstærkt ud i gaderne for at bidrage til folkefesten. Statsminister Helle Thorning-Schmidt deltog i åbningen og starten på kvindernes eliteløb sammen med præsidenten for det internationale atletikforbund, Lamine Diack, mens Kronprins Frederik sendte mændenes elitefelt og det 30,000 mand store motionsfelt af sted.

Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen: ”Sportsevents skaber masser af liv i bybilledet, store oplevelser og international opmærksomhed, og det er min ambition, at København skal fortsætte med at tiltrække internationale sportsbegivenheder.”