En lufthavnschef der vil noget

Ejvind Olesen.

Ejvind Olesen.

WEEKENDKLUMME: Sjældent har jeg læst et interview med en mand, der svarede så frisk og kontant på selv de mest pågående spørgsmål som den ny chef i Aarhus Lufthavn, Peter Høgsberg. Ham skal de nok få glæde af.

Af Ejvind Olesen 

Vi kender alle interviewofre, som snakker udenom eller så vagt, at man næsten ikke kan få noget interessant ud af det i den efterfølgende artikel. Og så er der dem, der bogstaveligt talt taler i overskrifter. Det er de nemmeste, men det er også det sværeste at finde frem til.

I Børsens Logistik tillæg forleden så jeg pludselig, at Peter Høgsberg var i interviewet. De har han været nogle gange i den senere tid. Men det her var anderledes.

Her er nogle prøver på Steffen de Vries interview i den kontante stil.

Hvad har I gjort forkert?

”Vi har været tudedårlige til at fortælle hvilket produkt, vi har. Vi har til gengæld været gode til at sige, det er synd for os.”

Er problemet ikke bare, at Tirstrup ligger for langt væk?

”Det er noget pjat. Vi ligger dobbelt så tæt på koncentrationen af internationale virksomheder, som nogen anden lufthavn i Jylland. Det er ingen undskyldning.”

Hvorfor flytter I ikke tættere på Aarhus?

”Det giver ingen mening, før vi har nogle kunder at flytte med. Så laver vi verdens største underskud. Selv om vi byggede en lufthavn på Rådhuspladsen, ville der ikke komme flere kunder..

Hvad er målet med Aarhus Lufthavn?

”Vi skal have vores del af markedet. Det er i hvert fald det dobbelte af det, vi har i dag.”

Kan politikerne gøre mere?

”Stop med at tale om en ny lufthavn. Ville du bygge en fin hangar til 25 mio. kr., hvis du ikke vidste om lufthavnen ville være her om nogle år? Jeg ville ikke. Vi må have et klart signal fra vores ejere.”

Vis mig en nyansat direktør, som taler på en sådan måde, når man ved hvor mange år, der har været talt om at bygge en ny lufthavn tættere på Aarhus.

Nu forstår jeg bedre, hvorfor det også er ham, der vil begynde at dyrke korn på de ledige arealer i lufthavnen, ”fordi vi skal jo have noget at leve af”.

Forfriskende gennemslagskraft, måske også lidt farligt, men alligevel. Han skal nok finde noget at leve af.

God weekend.