En milliard Euro til Alitalia

Det er dagbladet Il Giornale som bringer historien til torvs, men det menes den har kilder tæt på regeringen, da avisen ejes af premierminister Silvio Berlusconis bror. Det hævdes, at investorerne vil deltage i den redningsplan, som regeringens rådgiver, Intesa Sanpaolo, snarest fremlægger og investorerne vil indskyde mellem 50 og 100 millioner Euro hver.

 

Der har tidligere i forskellige medier været talt om samlede investeringer mellem 700 og 800 millioner Euro.

Il Giornale beretter, at planen blandt andet går ud på at øge Alitalias markedsandel på 40% af indenrigsmarkedet, ved at overtage rivalen Air One, som sidder på 22% af markedet.

 

Chefen for Air One, Carlo Toto, vil ifølge avisen kunne få 30% af aktierne i et fælles flyselskab og blive bestyrelsesformand eller næstformand. Han kan også sælge Air One til det nye selskab til en pris i omegnen af 400 millioner Euro.

 

En anden avis – Il Sole 24 Ore – skriver, at Lufthansa anses for at være en foretrukken partner for det nye selskab i stedet for Air France-KLM, fordi Lufthansa har planer om at satse mere på Milano-lufthavnen Malpensa, som Alitalia har nedtonet i forhold til Rom.

 

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.