Endelig beslutning: Femern-forbindelse bygges

femernFemern-forbindelsen har fået det endelige grønne lys fra Folketinget, oplyser politikere efter møde hos transportministeren. Forbindelsen ventes åbnet i 2028

Det er konklusionen, efter at et politisk flertal på Christiansborg har sagt ja til at gå videre med projektet på trods af forsinkelser i tidsplanen, skriver Ritzau.

Fredagens aftale mellem transportminister Hans Christian Schmidt og partierne bag Femern-projektet betyder, at man kan arbejde videre med de tilbud, entreprenørerne har afgivet.

Transportminister Hans Christian Schmidt: ”Jeg synes, at projektet er på rette spor igen. Det har været en fantastisk indsats fra alles side. Nu skal der være fuld fokus på at holde kontakt med de tyske myndigheder”.

Han henviser til, at miljøgodkendelsen i Tyskland fortsat ikke er på plads. Mens de tyske myndigheder støtter projektet, så bliver det bekæmpet af miljøorganisationer, som har stillet omkring 3.000 spørgsmål til projektet.

Det har været med til at forsinke tidsplanen, men har også haft en positiv virkning på økonomien i projektet, hvis man skal tro de seneste beregninger på prisen.

På et tidspunkt var det langtrukne projekt med at bygge en 18 kilometer lang sænketunnel mellem Rødbyhavn og Femern tæt på at blive skrottet, fordi udgifterne løb løbsk. Forsinkelser i tidsplanen har dog betydet, at entreprenørerne har kunnet afgive nye lavere bud, fordi de har længere tid til at bygge forbindelsen.

Dermed er budgettet faldet til 52,6 milliarder kroner, og det har været nok til at formilde de kritiske danske politikere.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.