Endnu en London-lufthavn klar til OL

Den britiske regering har givet tilladelse til at udvide lufthavnen, som ligger mellem tre kvarters og en times kørsel øst for Londons centrum, og det er forventningen, at lufthavnen til tiltrække to millioner passagerer inden 2020.

Arbejdet på en tilknyttet ny jernbanestation og et nyt kontroltårn er allerede startet, og ventes færdiggjorte i henholdsvis 2010 og 2011. Udvidelsen af landingsbanen med 300 meter sættes snart i gang og ventes færdig samtidig med færdiggørelsen af en ny passagerterminal i 2011 – altså i god tid inden OL.

“Den udvidede landingsbane vil give Southend Airport en betydelig rolle i forbindelse med de mange besøgende til De olympiske Lege, som med en togrejse på 40 minutter kan nå den store Olympics Park i Stratford i Østlondon, hedder det i en pressemeddelelse fra ejerne.

Den forlængede landingsbane gør det muligt for fly af typer som Airbus 320, Boeing 737 og Embraer 195 med op til 160 pladser at benytte lufthavnen.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.