Endnu en strejke truer Lufthansa

Den netop afsluttede strejke gjaldt 5.000 medarbejdere organiseret i fagforbundet Verdi. De, og en række kolleger, har fået en lønforhøjelse på 7,4 procent fordelt over to trin samt et engangsbeløb. Nu truer op mod 5.000 piloter med at nedlægge arbejdet.

 

Lufthansa har svaret ved at true med at få strejkerne kendt ulovlige og kræve skadeserstatning.

 

Formanden for Verdi-fagforbundet, Frank Bsirske, der organiserer en stor del af de ansatte i Lufthansa, har selv fået ørerne i maskinen, efter at han har benyttet sig flittigt af frirejser som medlem af luftfartselskabets bestyrelse – senest en rejse til Los Angeles på første klasse.

 

Bsirske har først afvist at have gjort noget forkert, men senere medgav han, at han havde »fejlvurderet« sagens politiske sprængkraft, om end han understregede, at han juridisk set ikke havde handlet forkert.

 

Bsirske siger nu, at han vil betale de 20.000 euro (150.000 kr.), som almindelige mennesker skulle have givet for billetterne. Sagen har udløst en lavine. Det viser sig, at Bsirske tegner sig for en stor del af bestyrelsens forbrug af frirejser.

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.