Endnu en verdensarv i Tyskland

Bjergparken Wilhelmshöhe KasselMed Wilhelmshöhe har Unescos Verdensarvskomite optaget Europas største bjergpark i rækken af særligt bevaringsværdige kultur- og naturarvssteder.

Til parkens talrige seværdigheder hører blandt andet vandspillene, slottet Wilhelmshöhe, ruinen af Löwenburg og Herkulesstatuen, der er byen Kassels vartegn. Hermed kan Tyskland byde på 38 Unesco-verdensarvssteder.

Med lægemiddelbogen, Arzneibuch, fra klostret i Lorsch og himmelskiven fra Nebra optog Unesco allerede i sidste uge yderligere to tyske kulturgenstande på listen over sin verdensdokumentarv, som blev oprettet i 1992 for at beskytte historisk betydningsfulde dokumenter fra at gå i glemmebogen. Desuden blev to vigtige politiske skrifter optaget i registret: Det kommunistiske Manifest og første bind af Das Kapital af Karl Marx som tysk-hollandsk bidrag og forfatningsdokumentet ’Den gyldne Bulle’ fra 1356 som tysk-østrigsk bidrag. Tyskland er nu repræsenteret med 17 bidrag på Unescos verdensdokumentliste.

”Sammen med verdensdokumentarven udgør Unescos verdenskultur- og verdensnaturarvssteder en vigtig bestanddel af den tyske kulturturisme og bidrager i væsentlig grad til Tysklands image som en attraktiv kulturdestination“, siger Petra Hedorfer, CEO for Deutsche Zentrale für Tourismus (DZT). Tyskland lå i 2012 ifølge IPK International på førstepladsen over europæernes kulturrejsemål.

Under temaet ’Unesco Verdensarv – Bæredygtig kultur- og naturturisme’ har DZT udpeget årets tema i 2014 og sætter dermed fokus på stederne i sit internationale salgs- og marketingarbejde.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.