Endnu et rejsebureau meldt til politiet

Field and Forest Hunting Tours fra Stubberup ved Nykøbing F. udbyder rejseydelser omfattet af Rejsegarantifondens dækning. Men bureauet er ikke registreret i fonden og har derfor ikke tilladelse til at udbyde rejseydelser omfattet af fondens dækning.

 

Rejsegarantifonden har derfor politianmeldt Field and Forest Hunting Tours, da det er i strid med rejsegarantifondsloven at udbyde rejseydelser omfattet af fondens dækning uden at være registreret i fonden.

 

Jurist Birgitte Fjeldhoff, direktør i Rejsegarantifonden, siger til takeoff.dk, at ”rejsebureauer,” der snyder på vægten i snit har tre måneder til at rette ind – ellers kommer politianmeldelsen.

 

Sidste uge skrev takeoff.dk om HandiCare Travel, der platter på andet rejsebureaus navn. Advokat for rejsebureauet HandiTours, der også hedder HandiTravel, beder HandiCare Travel finde andet navn – ellers kommer sagsanlæg. HandiCare har lukket sin hjemmeside – og truet takeoff.dk

 

Christel Clausen åbnede HandiTours for knap fem år siden, rejsebureauet er specialiseret i rejser for handicappede – den niche, HandiCare Travel nu prøver at komme ind i. HandiTours, som 65-Ferie ejer 25 pct. af, har op mod 2.000 gæster om året.

Efter takeoff.dk torsdag i sidste uge afslørede, at Rejsegarantifonden nu undersøger HandiCare Travel for at sælge rejser, uden at være registreret i fonden, lukkede HandiCare sin hjemmeside. Men prøvede først at true takeoff.dk til at fjerne artiklen på takeoff.dk

 

HandiCare Travel skriver på sin Facebook-side bl.a.: ”Vi tilbyder personer med handicap sikre, trygge og hyggelige rejser. Læs mere på handiconsult.dk”

 

HandiCare Travel i København er del af HandiGruppen – men endnu ikke registreret i Rejsegarantifonden. Men på HandiCare Travels hjemmeside stod indtil firmaet lukkede siden sidste uge: "HandiCare Travel er din sikre, trygge og nemme vej til drømmeferien! Så snart vi har modtaget din betaling, bliver din bestilling bekræftet.”

HandiCare Travel skrev på sin hjemmeside, at det søger tilladelse til at lave pakkerejser i Rejsegarantifonden. 

 

Ejeren af HandiCare Travel, Sabit Tüfecki, blev i TV2 i januar fremstillet som storsvindler og politianmeldt, fordi han angiveligt har fusket med bl.a. statens penge.

Sabit Tüfecki hævdede sidste uge overfor takeoff.dk, at HandiCare Travel er ved at indgå samarbejdsaftale med rejsebureau, der er medlem af Danmarks Rejsebureau Forening og registreret i Rejsegarantifonden. Hvilket der skulle være, har Sabit Tüfecki endnu ikke oplyst.

Chef for Københavns Politis afdeling for økonomisk kriminalitet, vicepolitiinspektør Henning Schmidt, sagde sidste uge til takeoff.dk: ”Vi undersøger Sabit Tüfecki, der vil gå adskillige måneder før vi er færdige.”

Store dele af millionomsætningen i familieforetagendet HandiHelps kommer fra svindel, skrev Ekstra Bladet.

Skrevet af Henrik Baumgarten

Endnu et rejsebureau meldt til politiet

Rejsegarantifonden har den seneste måned taget fløjlshandskerne af og offentliggør når fonden politianmelder en rejsearrangør for at oplyse på f.eks. sin hjemmeside, at man er medlem af Rejsegarantifonden – uden at være det.

 

Nerthus-Explore udbyder rejser omfattet af fondens dækning på hjemmesiden nerthus-explore.com – og her står der, at selskabet er registreret i garantifonden.

 

Men Nerthus-Explore registrering i fonden blev slettet 28. august i år, og selskabet har ikke siden haft tilladelse til at udbyde eller sælge rejser omfattet af fondens dækning. Bureauet laver ifølge sin hjemmeside rejser til Grønland.

 

Rejsegarantifonden har derfor politianmeldt Nerthus-Explore for i strid med rejsegarantifondsloven at udbyde eller sælge rejser omfattet af fondens dækning – uden at være registreret i fonden, og som følge heraf må der naturligvis heller ikke reklameres med, at et selskab er registreret i/medlem af rejsegarantifonden, hvis dette ikke er tilfældet.

 

Det er tredje gang i denne måned, at Rejsegarantifonden offentliggør en politianmeldelse mod et rejsebureau. I de to andre tilfælde, har bureauet efterfølgende fjernet den urigtige oplysning.

 

De rejsearrangører, der er registreret i fonden, findes på fondens hjemmeside: rejsegarantifonden.dk

Skrevet af Henrik Baumgarten

Endnu et rejsebureau meldt til politiet

Rejsegarantifonden slettede 11. november Lidvin Travels registrering i fonden. Fonden anmodede samtidig Lidvin Travel lukke hjemmesiden lidvintravel.dk, idet der ikke må udbydes eller sælges rejseydelser omfattet af fondens dækning, når rejseudbyderen ikke er registreret i fonden.
 
Men hjemmesiden er fortsat åben og der sælges rejser omfattet af fondens dækning. Ligeledes skriver rejsebureauet fortsat på sin hjemmeside, at man er medlem af Rejsegarantifonden.
Derfor har fonden politianmeldt Lidvin Travel, ejet af norske Lidvin Virkesdal, fordi det er i strid med rejsegarantifondsloven at udbyde eller sælge rejser omfattet af fondens dækning uden at være registreret i fonden.
 
Til takeoff.dk sagde Rejsegarantifondens adm. direktør, jurist Birgitte Fjeldhoff, i går:
 
”Vi oplyser ikke den konkrete årsag til, at et rejsebureau slettes i fonden og derfor ikke må udbyde rejser omfattet af vores dækning. Men årsagen kan generelt være, at rejsebureauet mangler af sende os regnskaber eller regnskabstal, eller ikke har indbetalt pengene, hvis vi har bedt om forhøjet garanti.”
 
”Nogle rejsebureauer tænker, at det går nok, vi er jo lige ved at have det ønskede på plads til fonden – men hos os er faktorernes rækkefølge omvendt,” siger Birgitte Fjeldhoff.
 
Lukker et slettet rejsebureau ikke sin hjemmeside, kan Rejsegarantifonden anmode fogeden udstede forbud mod at det sælger rejser og herunder få lukket hjemmesiden.
 
Lidvin Travel oplyser på sin hjemmeside, at man er specialister i rejser til Indien, Tibet, Bhutan, Nepal, Burma og Usbekistan. Der står også, at selskabet er stiftet af Lidvin Virkesdal, der har boet i Danmark siden 1984. Han har ifølge hjemmesiden været rejseleder i Indien siden 1997 og har haft over 130 grupper i Indien og landene i Himalaya.
 
Mandag i denne uge politianmeldte Rejsegarantifonden også ETU Dansk Rejseservice med c/o-adresse hos Dansk Tysk Handelskammer i København for at sælge rejser – uden at være registreret i fonden.
 
Rejsegarantifonden slettede ligeledes 11. november ETU Dansk Rejseservices’ registrering i fonden.
Også her bad fonden rejsebureauet lukke sin hjemmeside – etu-travel.dk, idet der ikke må udbydes eller sælges rejseydelser omfattet af fondens dækning, når rejseudbyderen ikke er registreret i fonden. Hjemmesiden var stadig aktiv tirsdag.
Hjemmesiden oplyste også, at rejsebureauet er registreret i Rejsegarantifonden, hvilket altså ikke passer.
 
November-udgaven af Stand By har i øvrigt stort interview med Birgitte Fjeldhoff.

Skrevet af Henrik Baumgarten