England lukker for fly fra Sharm el-Sheikh

0
Sharm el-Sheikh lufthavn.
Sharm el-Sheikh lufthavn.

TURISME: Storbritannien suspenderer alle flyankomster fra Sharm el-Sheikh – briterne mistænker, at et ”eksplosiv” kan have fået det russiske fly fra den egyptiske ferieby til at styrte ned i lørdags.

Storbritannien vil selv undersøge sikkerheden i lufthavnen i Sharm el-Sheikh. Det sker efter en Airbus A321 fra det russiske flyselskab Metrojet tilsyneladende eksploderede ca. 20 minutter efter starten lørdag morgen fra Sharm el-Sheikh. Alle 224 ombord omkom – flyet skulle have været til Skt. Petersborg.

”Havariet kan meget vel skyldes en eksplosiv anordning,” lød det i går eftermiddag fra de engelske myndigheder. Derfor har Storbritannien indtil videre suspenderet alle flyafgangen mellem Storbritannien og Sharm el-Sheikh, indtil britiske eksperter har undersøgt sikkerheden i den egyptiske lufthavn. Ifølge BBC betyder de to ord ”meget vel” (very well, red), at briterne på nuværende tidspunkt med deres efterretninger og informationer mener, at der var tale om en bombe mod det russiske fly.

“Dette flyveforbud er en forholdsregel, og vi arbejder tæt sammen med flyselskaberne i denne sag,” siger en talsmand for den britiske premierminister.

Britiske luftfartseksperter er allerede i Sharm el-Sheikh – og deres informationer var grundlaget for den britiske beslutning, skriver BBC og tilføjer, at de irske luftfartsmyndigheder har meddelt irske flyselskaber, at de indtil videre ikke bør overflyve Sinai-halvøen, hvor det russiske fly styrtede ned.

Airbus oplyste lørdag, at Airbus A321-200-flyet blev fremstillet i 1997, og at det siden 2012 har fløjet for Metrojet. Flyet havde 56.000 flytimer og gennemført næsten 21.000 flyvninger.

A321 er største medlem af Airbus A320-familien og har plads til op mod 240 passagerer. Den første A321 kom i trafik i januar 1994. I dag flyver 6.500 fly fra A320-familien hos over 300 flyselskaber verden over. Gennem årene har flyene haft 168 mio. flyvetimer og 92,5 mio. flyvninger.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz