Enighed om nye EU regler for pakkerejser

sommerferieDet skal ikke længere gøre en forskel i de rejsendes rettigheder, om ferien er købt i et traditionelt rejsebureau, eller booket på internettet og det skal være muligt at aflyse mod et rimeligt gebyr, alene med begrundelsen, at man har ombestemt sig.

Det er et par af de ændringer i et sæt nye EU-regler for pakkerejser, der torsdag blev nået politisk enighed om blandt EU-landenes ministre med ansvar for konkurrenceevne, skriver finans.dk.

”Man skal ikke bekymre sig om, hvorvidt man har utilstrækkelig juridisk beskyttelse, når man planlægger sin ferie. Rejsende skal vide, hvad de køber, og hvilke rettigheder de har”, siger EUs justits- og forbrugerkommissær Vera Jourová.

EU-Kommissionen nævner i sin gennemgang af reglerne, at et flyselskab ikke fremover vil kunne frasige sig ansvar for et lukket hotel, hvis hotellet er booket sammen med selve flyrejsen på flyselskabets hjemmeside.

Rejsearrangører skal heller ikke kunne sætte prisen op med henvisning til forhøjede brændstofpriser, efter at rejsen er bestilt. Hvis prisen stiger mere end 8%, har man ret til at aflyse uden beregning.

Hvis Europaparlamentet som ventet giver sin formelle godkendelse i næste måned, og ministerrådet følger trop efter sommerferien, har medlemslandene to år til at rette ind.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.