Enklere priser på Sjælland, Lolland, Falster og Møn

Takst Sjælland er navnet på en reform af priser og billetter til tog, bus og metro på Sjælland, Lolland, Falster og Møn. Takst Sjælland træder i kraft den 15. januar 2017.

I dag er der fire takstsystemer med forskellige priser, billetter og rabatordninger på tværs af tog, bus og metro. Når Takst Sjælland træder i kraft fjernes takstgrænserne på Sjælland, Lolland, Falster og Møn, og de fire takstsystemer bliver samlet til ét med ens priser, rejseregler og billettyper.

For de fleste kunder vil alt være, som det plejer. For nogle vil det give en ændring i pris, billettype, og hvor billetten kan købes.

Det bliver nemmere at finde den billigste billet. Rejsekort vil altid være billigere end enkeltbilletter, og rejser man mere end ca. 26 gange om måneden på samme strækning, svarende til ca. 13 returrejser, kan et Pendlerkort være den billigste løsning.

Rejsekortet vil altid være ca. 25-40% billigere end enkeltbilletten. Derudover forenkles diverse rabatter på rejsekortet så der fra 15. januar 2017 kun gælder én rabat på alle rejser med rejsekort, nemlig 20% rabat uden for myldretiden, uanset hvor man rejser inden for Sjælland, Lolland, Falster og Møn.

Ændringerne har kun betydning på Sjælland, Lolland, Falster og Møn. Det har altså ingen betydning for andre landsdele eller mellem landsdele

Se mere på dinoffentligetransport.dk

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.