Er Holberg ikke dansker?

Nordmænd fastholder ellers stædigt, at den berømte forfatter er norsk, da han blev født i Bergen i 1683 og først flyttede til sin hovedstad i det dansk-norske rige, København, da han blev 17 år gammel, skriver bt.dk.

Og når så et norsk flyselskab udnævner forfatteren til ’Jeppe på Bjerget’ og ’Den politiske Kandestøber’ til at være dansk, er det helt sikkert, at den ældgamle strid om Holbergs nationalitet springer ud i lys lue – i hvert fald i Norge.

Striden har sit udspring i, at Norwegian hidtil har haft berømte nordmænds portrætter på halerorene af selskabets fly. Med selskabets vækst udenfor Norge, har man ønsket også at have svenske og danske berømtheder på halerorene. Til det formål er i første omgang udvalgt Holberg og Piet Hein.

Og det syntes man bestemt ikke godt om på Bergens Turistkontor, men hos Norwegian siger kommunikationsdirektør Anne-Sissel Skånvik til vg.net at man gjorde det med vilje for at være flinke ved danskerne, da Holberg trods alt levede størstedelen af livet i Danmark.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.