Er vi der ikke snart?

’Er vi der ikke snart?’ – lyder det typisk fra bagsædet på kør-selv-ferien. FDM anbefaler, at man gør køretur, kilometer og afstande til en leg. Det kan nemlig være sjovt for børnene at følge med i, hvor langt man er nået. Man kan f.eks. dele turen op i 12 dele og rykke pilen på p-skiven, for hver gang en tolvtedel er nået. Man kan også tage en kopi af et kort, hvor hele ruten er med, så kan børnene selv tegne ruten ind og farvelægge kortet.

”Opskriften på den vellykkede kør-selv-ferie består i at forberede hele familien. Det handler ikke kun om at nå frem til feriestedet. Selve køreturen er også en del af ferien. Når børnene hygger sig , bliver køreturen sjovere og mere sikker. Derfor er det vigtigt med underholdning og forplejning til børnene undervejs”, siger FDMs feriekonsulent Frederik Valmin.

Nintendo, iPod, iPad, lydbøger og dvd-afspillere er populært tidsfordriv. Fælles lege kan også vække begejstring hos de yngste passagerer.

I øvrigt bør man jævnligt holde pause, gerne ca. hver 2.-3. time. Pauser modvirker køresyge. Vælg servicestationer med gode toiletforhold og helst med legeplads eller grønt område. Husk en bold eller et sjippetov til rastepladserne. Undgå for meget usund mad og søde sager, men tag mad og drikke med til rejsen. Udskåret frugt & grønt, rosiner og en sund madpakke. Husk drikkevand i halvliters flasker og nogle fyldte flasker med frossent vand.

Sørg for at autostole er korrekt monteret og tilpasset. Ekstra puder og tæpper kan gøre det hyggeligt og mere behageligt at sove på bagsædet. Det er livsfarligt med ting liggende frit i bilen, hvis der sker en hård opbremsning. Opbevar legetøj, bøger, blade, Nintendo etc. i ryglænslommer.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.