Erhvervslivet venter også på at grænserne genåbnes og de internationale rejser kan genoptages. Arkivfoto: KLM.

Erhvervsrejsende skal fortsat i dansk isolation

Fra onsdag gælder nye rejsevejledninger, også for erhvervsrejsende. ”For mange virksomheder og deres ansatte vil kravet om isolation i fritiden dæmpe rejselysten,” lyder det fra Dansk Industri.

Erhvervsrejser bliver lettere – men det kunne være meget bedre, konstaterer Dansk Industri. Det sker efter Udenrigsministeriet mandag udsendte information om nogle af de retningslinjer, der vil gælde når de nye danske rejsevejledninger træder i kraft i morgen, onsdag.

Retningslinjerne omtaler også en ny vejledning for erhvervsrejser. Men lempelserne er udeblevet, skriver Dansk Industri i sit nyhedsbrev og tilføjer: Udenrigsministeriets meget efterspurgte vejledning skal virksomhederne bruge til at finde ud af, hvilke krav, der gælder for erhvervsrejser.

Fra Dansk Industri siger Michael Svane, branchedirektør i DI Transport: ”Med vejledningen fra Udenrigsministeriet står det fast, at det bliver en smule lettere at være forretningsrejsende fra onsdag, men der er fortsat plads til lempelser.

Det er positivt, at erhvervsrejser til ”gule” og ”orange” lande nu anses som nødvendige rejser, ligesom erhvervsrejsende efter 1. maj får muligheden for at rejse som vaccineret. Men til den negative side hører, at der fortsat gælder et krav om isolation ved indrejse i Danmark samt ved hjemkomst til Danmark.”

Fortsat vidtgående krav
Michael Svane fortsætter: ”Hvis man for eksempel er tekniker og skal til Tyskland for at reparere en maskine, skal man stadig gå i isolation, når man kommer hjem til Danmark.

Selvom kravet om isolation lempes til kun at gælde i fritiden, så er det altså fortsat et vidtgående krav, der bliver stillet til virksomhederne og deres medarbejdere. Det samme gælder for udenlandske specialister, som skal arbejde på en dansk virksomhed,” siger Michael Svane.

For mange virksomheder og deres ansatte vil kravet om isolation i fritiden dæmpe rejselysten. Det forhold, at isolationen kan afbrydes i arbejdstiden, er en lempelse, men den er ikke tilstrækkelig, mener DI.

”De erhvervsrejsende bliver testet, både før de rejser ud og efter, de er kommet hjem. Medarbejderne bør have mulighed for at møde på arbejde – og i øvrigt leve et almindeligt liv – efter en erhvervsrejse til udlandet,” siger Michael Svane.

Her er link til Udenrigsministeriets nye rejsevejledninger, klik her.

Relaterede artikler:

Stadig udfordringer for rejsebranchen trods aftale

Dansk turisme udeladt fra regeringens vækstteams

Dansk Industri: Vaccinefokus på luftfarten