Erosion og oversvømmelser truer

hqdefaultSikringen af danske kyster er ikke optimal. Det viser en ny kystanalyse fra Miljø- og Fødevareministeriet, som for første gang på nationalt plan vurderer risikoen for oversvømmelse og erosion.

”Kystanalysen viser, hvor der skal sættes ind, og jeg styrker nu informationsindsatsen overfor kommuner og grundejere”, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen.

”Vi har været vidner til, at huse er faldet i vandet, og at huse er blevet oversvømmet som følge af storme. Men vi har ikke haft et samlet overblik over, hvad vi kan forvente”.

Risikoen for erosion er størst på Jyllands vestkyst, Sjællands nordlige kyster og på Bornholm. Risikoen for oversvømmelse er størst omkring København, Køge Bugt-området, på Lolland-Falster, i Vestjylland og i området omkring Vadehavet samt nogle fjorde.

Regeringen vil ændre kystbeskyttelsesloven, så det ikke længere tager mange år at gennemføre en kommunal kystbeskyttelse. Nogle sager kan være op mod 10 år undervejs.

Enhedslisten byder den nye kystanalyse velkommen, men mener dog, at der mangler strategi for, hvordan man vil tackle de udfordringer, som analysen peger på.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.