Erstatning for Egypten-rejsen

Den længe ventede solferie ved Det røde Hav i denne vinter er aflyst, og med et salg, der overstiger forventningerne, er der stort set udsolgt til de fleste af vinterens sol-destinationer. Det betyder vanskeligheder for rejsearrangørerne med at finde alternative feriemål for dem, der ikke blot ønsker pengene retur.

 

Det har fået charterbureauerne til at arbejde hurtigt og for eksempel Bravo Tours indsætter fra på fredag ekstra fly til den spanske ferieø Fuerteventura fra Billund og større fly til Gran Canaria fra København, mens Star Tour i uge 6 indsætter tre ekstra fly til henholdsvis Lanzarote, Gran Canaria og Tenerife fra København og Aalborg.

 

Peder Hornshøj, adm. direktør for Bravo Tours, siger, at man på trods af det voldsomt stigende pres har kunnet skaffe hoteller på Fuerteventura, så selskabet kan øge fra to til tre fly om ugen.

 

Apollo Rejser sender torsdag turister til Jordan i stedet for til Egypten og lørdag omdirigeres en gruppe fra Egypten til Fuerteventura. Selskabets store udfordring er at skaffe sengepladser i de travleste rejseuger, uge seks, syv og otte.

 

Hos Star Tour er forventningen, at de tre ekstra fly om ugen, kan dække behovet for halvdelen af de rejsende, hvis Egypten-ferie er gået i vasken.

Skrevet af Flemming Juul