Erstatning ved forsinkelse afgøres næste år

højesteretEn principiel dom ved Højesteret, der i fire sager afgør, om tekniske fejl ved forsinkede eller aflyste fly giver ret til kompensation, er berammet til marts 2016.

”Procesbevillingsnævnet mener, at sagerne indeholder principielle spørgsmål, som skal behandles i Højesteret”, siger ankeudvalgssekretær ved Højesteret Rikke Plesner Skovby.

Passagerernes rettigheder bunder i en EU-forordning fra 2004 for alle flyselskaber i EU, Island, Norge og Schweiz, samt flyselskaber uden for EU når de flyver ud fra et EU-land, men ikke når de flyver ind.

Der kommer hver uge 40-50 nye sager til Københavns Byret, som på grund af sagen i Højesteret ikke kan behandle ret mange af dem. Lige nu ligger der omkring 1.000 ubehandlede sager i byretten. De fleste handler om tekniske fejl på fly, fortæller chef for Københavns Byrets flysagskontor Stine Fink Hansen ti dr.dk.

”Vurderingen er, at 90-95% af sagerne skal udsættes. Rigtig mange af dem omhandler tekniske fejl og spørgsmålet om, hvornår flyselskaberne kan være fritaget for at betale kompensation”, siger hun.

”I de fleste sager er der 3-4 sagsøgere, så vi er oppe på omkring 3.000 til 4.000 berørte passagerer”.

I de fire konkrete sager, som prøves ved Højesteret, mener flyselskabet, at der ikke skal ydes kompensation, fordi der er der er tale om usædvanlige omstændigheder.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.