Et højresving blev deres skæbne

Kim og Charlotte Gravenhorst nyder en stille stund foran Beghuset.

Kim og Charlotte Gravenhorst nyder en stille stund foran Beghuset.

For lidt over 25 år siden var Charlotte og Kim Gravenhorst på vej mod Australien for at realisere drømmen om en restaurant, men i stedet for at dreje til venstre mod lufthavnen ved vandtårnet i Tårnby, svingede de til højre for lige at checke en restaurant i Dragør.

Fredag den 1. maj kan de fejre 25 års jubilæum på Restaurant Beghuset i Dragør.

De mødtes på Søllerød Kro, hvor Charlotte var i tjenerlære og Kim souschef hos Michel Michaud i køkkenet. Siden har de arbejdet med Søren Gericke og Erwin Lauterbach.

”Vi sagde ja tak til Beghuset. Stedet skulle være et pitstop, inden drømmen om Australien skulle realiseres. Vi skulle give borgerforeningens restaurant et løft, så den kunne sælges til anden side”, siger restauratør Kim Gravenhorst.

Mange gæster fra det øvrige Danmark og store dele af verden vidner om kendskab til Dragørs restaurant med det lidt sjove navn. New York Times har anmeldt stedet med ordene: Beghusets café serverer god mad til en rimelig pris, og stedets restaurant byder med succes på ambitiøs dansk-fransk mad.

I teatersalen har der været fulde huse til tapas og underholdning, når navne som Mikkel Biga Erichsen, Johannes Møllehave, Stig Rossen, Jan Monrad, Kurt Ravn og Preben Christensen har indtaget scenen. Sidste år var Beghuset omdrejningspunkt for optagelserne til DRs ’Tidsrejsen’ – julekalenderen, der for alvor satte Dragør på Danmarkskortet.