Etihad Airways topchef går af

James Hogan.

Australsk fødte James Hogan fratræder posten som topchef i Abu Dhabis flykoncern, Etihad Airways Group, skriver tyske Handelsblatt Global, der citerer flere uafhængige kilder.

Flyselskabets ledelse vil angiveligt afskedige Hogan på grund af manglende succes med Etihads omfattende aktiekøb i europæiske flyselskaber.

Koncernen planlægger nu at trække sig ud af de europæiske investeringer, som bl.a. omfatter 29% af aktierne i airberlin, der blev købt i 2011, 49% af aktierne i Air Serbia, overtaget i 2013 og 49% af Alitalia, overtaget sidste år.

Bestyrelsesformand Ahmed Ali Al Sayegh vil stå for afviklingen, som kan betyde salg af aktieposterne under deres værdi. Ifølge Handelsblatt Global har Etihad haft et tab på 2,6 milliarder dollars på de europæiske aktieopkøb.

Etihad Airways gennemførte sidste år en omstrukturering af ledelsen, hvor James Hohan blev president og CEO for Etihad Airways Group efter at have været topchef for selve flyselskabet. Peter Baumgartner blev udpeget som CEO for flyselskabet, mens Jeff Wilkinson blev CEO for Etihad Airways Engineering og Bruno Matheu CEO for aktiepartnerne.

Etihad har de seneste måneder forhandlet joint venture planer med tyske TUI og en række codeshare aftaler med Lufthansa, men fyringsrunder den seneste uge har vist, at træerne ikke vokser ind i Himlen.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.