Etihad får flysuite med egen butler

etihad first suiteFLYSELSKABER: På Etihad Airways’ kommende Airbus A380 er der bl.a. en ”Residence Suite” med dobbeltseng, opholdsrum og badeværelse med brusebad. Prisen på 20.000 dollars afskrækker ikke. Til gengæld føler Etihad stigende pres fra USA og Europa.

”Residence-suiten” på Etihads Airbus A380 byder på tre værelser samt en butler. Suiterne er allerede solgt på de første 10 flyvninger, siger Abu Dhabi-selskabets koncernchef James Hogan. Etihad mener selv, at man med sit nye produkt får det mest luksuriøse tilbud hos noget ruteflyselskab.

Etihad har bestilt 10 A380 – første destination bliver London fra sidst i december. Også Etihads anden og tredje A380 indsættes på London Heathrow – som dermed udelukkende får A380-betjening med tre fly om dagen. Senere næste år åbner Etihad også A380-ruter til Sydney og New York.

Mens James Hogan er glad for reservationerne på den nye Residence Suite, siger han ifølge nyhedsbureauet Bloomberg, at de tre store flyselskaber fra Den persiske Golf (ud over Etihad også Emirates og Qatar Airways, red) ser deres ekspansionsplaner truet af myndighederne i Europa og USA.

“Vi ser stort pres fra USA og Europa, der vil beskytte deres egne flyselskaber. Men det begrænser den globale udvikling indenfor luftfart og giver de rejsende færre valgmuligheder.”

Han henviser bl.a. til en strid med de tyske myndigheder, der har blokeret en codeshare-aftale mellem Air Berlin og Etihad, der ejer knap 30 pct. af det næststørste tyske flyselskab.

”Denne sag drejer sig kun om, at de tyske myndigheder vil beskytte Lufthansa,” siger James Hogan. Etihad er medejer af en halv snes flyselskaber i og udenfor Europa, seneste har Etihad købt 49 pct. af Alitalia.

Lufthansas nye koncernchef, Carsten Spohr, har sagt, at konkurrencen fra MEB3-selskaberne (Middle East Big 3, red) er Lufthansas største udfordring.

”Vi kan klare udfordringen fra discount-selskaber som Ryanair, det er en anden historie med MEB3-selskaberne,” har Carsten Spohr sagt.