Etihad Regional lukker fire ruter

etihad-regional-saab-2000-courtesyEtihad Regional – Darwin Airline – vil lukke fire ruter på grund af hård konkurrence og langsom sagsbehandling af selskabets godkendelse.

Det Lugano-baserede flyselskab lukker Lugano-Zürich, Zürich-Linz, Geneve-Toulouse og Geneve-Nice fra starten af februar.

Ifølge CEO Maurizio Merlo er ruterne tabsgivende, men han beskylder samtidig Swiss International Air Lines og dets moderselskab, Lufthansa Group, for skadelige og afvisende handlinger og Etihad Regional klagede i slutningen af 2014 over Swiss ’konkurrenceforvridende opførsel’.

Han beklagede sig samtidig over den svage markedssituation i Europa og over forsinkelser af godkendelsen af selskabets codeshare med Etihad Airways, som ejer 33,3% af selskabet.

Flyselskabet vil i stedet satse på kontraktopgaver fra andre flyselskaber og en detailleret forretningsplan forelægges i denne måned for Switzerland’s Federal Office of Civil Aviation (FOCA).

FOCA har i flere måneder søgt klarhed over betydningen af Etihads delvise ejerskab for at sikre, at flyselskabet ikke reelt er under det mellemøstlige flyselskabs kontrol.

Darwin Airline betjener 20 destinationer med 12 fly – otte Saab 2000 og fire ATR72 og havde i 2013 464.110 passagerer.