Etihad Regional tøver med åbning på København

dresden lufthavn etihad regionalFLYSELSKABER: Det schweiziske flyselskab, som mere eller mindre kontrolleres af Etihad Airways fra Abu Dhabi, har annulleret de fire starttidspunkter det havde fået til start af ny rute mellem Dresden og Københavns Lufthavn. Endnu uklart om ruten, der blot skal have 4 ugentlige propelflyvninger, bliver til noget.

”Etihad Regional har annulleret sine fire ”slot-tider” i Københavns Lufthavn,” sagde Frank Holton, direktør for Airport Coordination Denmark i går til standby.dk.

ACD står for tildeling af slots, start- og landingstidspunkter, i lufthavnene i København, Billund og Keflavik.

Ifølge Københavns Lufthavn er Etihad Regional i færd med en større restrukturering af sit netværk. Ruten mellem København og Dresden kan stadig bookes, men Etihad Regional har fjernet de fire slots, da selskabet forventer ændringer til de oprindeligt ønskede. Etihad Regional regner med at søge nye slots til Københavns Lufthavn i næste uge, lyder meldingen fra Københavns Lufthavn.

Ruten mellem Dresden og København er sat til at starte fra sommerprogrammet sidst i marts – blot med fire fly om ugen. Den skal flyves med en ATR 72-500 med plads til 68 passagerer.

I sidste uge meddelte Etihad Regional, at man fra næste måned lukker fire eksisterende ruter, nemlig fra Geneve til Nice og Toulouse samt fra Zürich til østrigske Linz og schweiziske Lugano. Ruterne har været tabsgivende.

Koncernchef for Etihad Regional, Maurizio Merlo, har beskyldt Swiss og ejeren, Lufthansa, for ”konkurrenceforvridende opførsel.”

Ligeledes har Etihad Regional har flere gange klaget over, at de schweiziske myndigheder endnu ikke har godkendt Etihad Airways’ køb af 33,3 pct. af aktierne i Etihad Regional, der tidligere hed Darwin Airlines. Godkendelsen skal komme fra den schweiziske trafikstyrelse, FOCA, Federal Office of Civil Aviation. FOCA søger klarhed over betydningen af Etihads delvise ejerskab for at sikre, at flyselskabet ikke reelt er under det mellemøstlige flyselskabs kontrol. Bl.a. ønsker FOCA schweiziske statsborgere i chefstolene.

Darwin Airline betjener 20 destinationer med 12 fly – otte Saab 2000 og fire ATR72 og havde i 2013 464.110 passagerer.

Etihad Regional føder passagerer til Etihad Airways egne ruter til Abu Dhabi fra flere europæiske lufthavne.