eTRAVELi køber Travelstart Europa

Internetrejsebureaukoncernen European Travel Interactive (eTRAVELi) fortsætter med at ekspandere på det nordiske marked og åbner for videre konsolidering i Europa. Koncernen styrker sin portefølje ved at købe en af de store konkurrenter, Travelstart Europa. Efter opkøbet venter koncernen at sælge rejser for SEK 5 milliarder i 2010.

 

Travelstart er repræsenteret i alle nordiske lande. Forud for erhvervelsen af Travelstart ligger et køb af Gotogate.no og Flybillet.dk i 2009. Siden eTRAVELi blev grundlagt, har virksomheden arbejdet med konsolidering af det nordiske rejsemarked. Man har opbygget en skalerbar teknisk platform og en effektiv organisation, der bevirker, at virksomheden er velegnet som konsolideringsplatform. Ifølge adm. direktør hos eTRAVELi, Ralph Axelson, er der stor synergi og volumen inden for dette segment, og det ønsker virksomheden at udnytte.

 

”Det føles fantastisk spændende at have købt Travelstart. Virksomheden er en af pionererne på det nordiske online-marked, hvorfra størstedelen af omsætningen kommer. Det er et stærkt varemærke, der er velkendt blandt forbrugerne. Købet af Travelstart styrker vores markedsposition i en branche, hvor konkurrencen er benhård”, siger Ralph Axelson.

 

Med opkøbet af Travelstart er eTRAVELi nu et af de største online rejsebureauer i Norden. Koncernen er efter opkøbet også en af de største aktører i inden for e-handel i Norden. Også i 2009 klarede koncernen sig godt, idet eTRAVELi leverede sit bedste resultat nogensinde med EBITDA på ca. SEK 90 mio., mod en EBITDA på SEK 46 mio. i 2008. I eTRAVELi’s portefølje indgår desuden: Seat24, Supersaver, Flygvaruhuset, Gotogate.no og Flybillet.dk.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.