EU-forbud mod kropsscannere

Det er resultatet af en ny lovgivning fra EU-Kommissionen, der dømmer de såkaldte ’nøgenscannere’, der bliver brugt i USA, ude, skriver Ingeniøren ifølge securityuser.dk.

Forbudet sker ’for ikke at risikere at sætte borgernes helbred og sikkerhed på spil’, lyder det i en pressemeddelelse fra EU-Kommissionen. Røntgen-kropsscannere bruger ioniserende stråling, der bliver reflekteret af kroppen, og eventuelle genstande gemt på den, og konverteret til et billede. Men strålingen har i andre sammenhænge vist sig at skade DNA og forårsage kræft.

Selv om strålingen fra ’nøgenscanneren’ er meget lille, ifølge det amerikanske Transportation Security Administration, TSA, svarende til den mængde stråling, som en person får ved to minutters flyvning, så er der blandt eksperter stor uenighed om, hvorvidt det kan give flere kræfttilfælde, hvis teknologien bliver brugt til screening i lufthavnene.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.