EU forsinker tysk vejskat

autobahnBåde tyske og udenlandske bilister skulle oprindeligt betale vejskat fra 1. januar 2016, men de tyske bilister slipper tilsvarende billigere i vægtafgift.

Netop den forskel kan EU-Kommissionen ikke acceptere, og derfor har Tyskland fået to måneder til at justere i planerne for vejskatten. Hvis Tyskland ikke retter ind, er kommissionen indstillet på at sende sagen videre til EU-Domstolen.

Over for det står den tyske transportminister Alexander Dobrindt, der betragter Kommissionens holdning som forhalingstaktik, der skal udsætte vejskatten. Han betragter rabatten til de tyske bilister som et rent tysk anliggende, der ikke har noget med EU at gøre, skriver finans.dk.

Herhjemme har FDM flere gange givet udtryk for, at de tyske planer diskriminerer udenlandske bilister: ”Som vi vurderer sagen, bliver vejskatten ikke gennemført i den nuværende tyske regeringsperiode. Kansler Angela Merkel vil næppe pålægge de tyske bilister yderligere udgifter. Om Tyskland så senere vil indføre en vejskat må tiden vise”, siger Torben Lund Kudsk, afdelingschef i FDMs politisk-økonomiske sekretariat.

Den tyske model for vejskat opererer med tre muligheder: Et 10-dages kort til 5-15 Euro efter bilens brændstofforbrug, et to-måneders kort til 16-30 Euro også udregnet efter brændstofforbrug og et årskort med en maksimumpris på 130 Euro.

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.