EU moderniserer Pakkerejsedirektivet

ferie-fritid-rejse.jpgFERIEREJSER: EU-Kommissionen har fremlagt sit forslag til modernisering af Pakkerejsedirektivet, som man vil ’bringe ind i den digitale tidsalder’.

Forslaget omfatter blandt andet strammere kontrol med gebyrer, forbedrede aflysningsrettigheder, bedre informationer om erstatningsansvar, klare regler for kompensation, samt forenklede procedurer, hvis ’noget går galt’.

For rejsearrangørerne vil de nye regler reducere bureaukratiet og omkostningerne blandt andet ved at reducere forældede krav om genoptryk af brochurer, hvilket skønnes at spare branchen for omkostninger i størrelsesordenen tre milliarder kroner om året.

Siden 1990 har EUs Pakkerejsedirektiv dannet grundlag for den kundebeskyttelse, ferierejsearrangørerne har ydet. Det garanterer beskyttelse for de ferierejsende, som køber færdiglavede ferierejser, men da de rejsende i højere grad køber individuelle rejser på nettet, står kunderne uden sikkerhed for, om de kan regne med nogen beskyttelse.

”Behovet for at bringe Pakkerejsedirektivet ind i den digitale tidsalder gør, at yderligere 120 millioner rejsende, som køber individuelle rejser, i fremtiden vil være beskyttet af direktivet, mens branchens virksomheder vil nyde fordel af, at Kommissionen vil fjerne forældede krav om information ved genoptryk af brochuremateriale og sikkerhed for, at nationale konkursbestemmelser bliver anerkendt i hele EU”, lyder det fra EU-Kommissionen..

Vice President Viviane Reding, EUs Justitskommissær, siger: ”I 1990erne valgte de fleste europæere deres ferierejser fra en brochure og bookede den hos et lokalt rejsebureau. Men tiderne skifter, så der nu er behov for at opdatere retningslinjerne for at holde trit med det ændrede feriemarked. EU vil skabe et sikkerhedsnet og sikre tryghed for feriefolket, hvis noget skulle gå galt”.